Skip to content

Ik bewonder mensen die meer van zichzelf durven laten zien. Die moedig genoeg zijn om steeds authentieker te worden. Mensen die weten dat vallen en opstaan bij het leven horen. Dat het niet alleen maar een risico is, maar een zekerheid dat je soms onderuit gaat. Je weet dat het gebeurt. Je weet alleen niet waar. En wanneer.

risingstrong

Voor de dappere mensen die dan niet het bijltje er bij neer gooien, maar sterker weer opstaan, is er nu Rising Strong. Het nieuwe trainingsprogramma van Brené Brown, gebaseerd op haar gelijknamige boek, in Nederland vertaald onder de titel Sterker dan Ooit.

Rising Strong is een methode die je helpt te onderzoeken wat er gebeurt als je onderuit gaat. Welke emoties een rol spelen en hoe jij daar normaal gesproken op reageert. Wat je kunt doen om na een val weer sterk terug te komen en je pad nog moediger te vervolgen.

Kijk hier naar de trailer van Rising Strong.

Rising Strong gaat over gedrag, gevoel en gedachten. Drie onderdelen van de three-legged stool, zoals Brené Brown ze noemt. Deze training helpt je je eigen verhaal onder de loep te nemen. Zodat je zelf kunt bepalen hoe jouw verhaal afloopt.

 

Owning our stories can be hard. But not nearly as hard as spending our lives running from it. – Brené Brown

Die training dus. Hoe gaat dat in zijn werk?

Rising Strong is opgebouwd rond de drie fasen die een verhaal kenmerkt: the reckoning (rekenschap), the rumble (stoeien) en the revolution. We gebruiken het werkboek dat speciaal voor Rising Strong is gemaakt. Bovendien zijn er exclusieve filmpjes waarin Brené uitleg geeft. Met elkaar verkennen we ons eigen verhaal, de emoties, de gedachten en hoe we daarop reageren. Je doet de oefeningen in duo’s, alleen of in de groep.

own your story

Wat het je oplevert? Een lach en een traan. Verbinding met elkaar. Een boel nieuwe inzichten. En inspiratie om met hernieuwde energie je eigen weg te ontdekken en de schrijver van je eigen verhaal te zijn.

Dit is wat één van de deelnemers zei over de training:

Ik vond de training rijk aan toelichting én persoonlijke verdieping aan de hand van theorie uit het boek. Het was fijn om mijn beleving en ervaringen te kunnen delen met een warme groep. En ook fijn om van anderen te horen wat voor hen speelt. Ik vond het waardevol om aan de hand van deze twee dagen mijn eigen inzichten aan te scherpen en mijn intenties te verwoorden. 

En voor mijzelf was Rising Strong een eye-opener. Misschien niet eens zozeer omdat alles nieuw was, maar omdat ik patronen ging zien die ik eerder nog niet zo scherp had. En om de praktische handvatten die ik leerde om de inzichten in mijn dagelijkse leven toe te passen.

Het werk van Brené Brown was en blijft gebaseerd op verbinding, kwetsbaarheid, schaamte en authenticiteit. En met Rising Strong voegt ze daar nu een extra dimensie aan toe die je helpt overeind te krabbelen als het tegenvalt om in de arena te staan.

Praktisch:

Voor wie?

Voor professionals, sterke vrouwen tussen de 30 en 60 jaar, die zelf authentieker willen leven en het onderzoek van Brené in hun leven en werk willen toepassen. En voor iedereen die zich aangesproken voelt door deze omschrijving.

Niet voor mannen dus?

De ervaring leert dat de groepstrainingen het meest door vrouwen worden bezocht. Betekent dit dat mannen niet geïnteresseerd zijn? Jawel, maar die kiezen vaker voor de één-op-één variant in de vorm van leiderschapscoaching. Hoe dat komt? Daar ben ik nog niet achter. Maar in elk geval zijn mannen zijn nét zo welkom.

Met hoeveel?

Met maximaal 10 deelnemers. Bij 6 deelnemers gaat de training door.

Waar?

In den Haag. Om de Hoek. Kijk maar hier.

Wanneer?

Op dit moment is er nog geen training gepland. Wil je meedoen? Laat het me weten, dan zet ik je op de lijst.

Wat kost het?

€ 598,- inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor zakelijke deelnemers. Tip: veel deelnemers maken gebruik van het opleidingsbudget van hun werkgever. Misschien is dat voor jou ook mogelijk?

Is dat inclusief de materialen?

Ja, dat is inclusief het dikke workbook en je krijgt er ook een notebook bij. En verder is er twee keer een lunch en drinken inbegrepen.

Waar kan ik me aanmelden en betalen?

Hieronder kun je je aanmelden. Als particulier kun je hier klikken, dan wijst het zich vanzelf. Voor zakelijke deelnemers, klik hier.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan. Dan klik je gewoon hier en kun je in 2 termijnen betalen. Dat wijst zich ook vanzelf. Probeer maar! Deze optie geldt alleen voor particulieren.

Ben je er klaar voor om jouw verhaal onder ogen te zien en zelf het einde te bepalen?

Ja, ik wil mee doen

Voor zakelijke deelnemers

Ik ben er graag bij

Voor particulieren

Ik kom!

En wil graag in termijnen betalen (alleen voor particulieren)

_DSC5780-2Waarom bij Marjon?

In mijn zoektocht naar manieren om organisaties menselijker te maken en mensen de mogelijkheden en de moed te bieden om zichzelf te laten zien, gaf het onderzoek van Brené Brown mij de taal, de woorden en de tools om mee te werken.

In 2012 vertrok ik naar Texas, als eerste Nederlander, om getraind te worden door Brené en haar team.

Ik ben de eerste Europese Certified Daring Way Facilitator/Case-Consultant  (CDWF-C) en volledig opgeleid door Brené en haar team om de trainingsprogramma’s van Brené te geven. En regelmatig ben ik in Texas voor DW_FlyerSeal1bijscholing, gebaseerd op het onderzoek en de meest recente boeken van Brené Brown, zoals Rising Strong, dat in Nederland vertaald wordt met: Sterker dan ooit en Braving the Wilderness, vertaald als Verlangen naar Verbinding. Daarnaast ben ik geregistreerd arbeids- en organisatiepsycholoog bij het NIP en studeerde ik bedrijfswetenschappen en geschiedenis. En vooral ben ik zelf nog elke dag geïnspireerd om het onderzoek van Brené in mijn eigen leven en werk in de praktijk te brengen.

Marjon is professioneel, maar vooral heel menselijk en authentiek. Ze heeft een duidelijk programma, maar houdt voldoende ruimte voor eigen inbreng. Gewoon heel goed dus! – Pauline Miedema

 

Fijn hoe je een veilige sfeer weet te creëren met een prettige balans tussen lekker werken met de materie, hier en daar een snotter en ook vrolijkheid. Niet voorgekauwd, maar lekker spontaan. En het was ook gezellig! – Sonja Herpers

De kleine lettertjes

Op je inschrijving voor dit programma is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 7 dagen na inschrijving tot uiterlijk 2 weken voor aanvang) zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen. Als je je aanmeldt ontvang je direct van mij een factuur. Bij annulering ben je 50% van de investering verschuldigd.

Twijfel je nog? Lees dan nog even mijn Niet-Goed-Geld-Terug garantie: Als je op de eerste dag om 12.00 u, na een halve dag in de training niet tevreden bent, lever je al je materialen weer in en krijg je je investering retour. Zonder gedoe!

Deze training wordt vast weer een bijzondere ervaring, zowel voor de deelnemers, maar ook voor mijzelf. Wil jij het ook meemaken? Meld je dan aan. Ik ga graag met je aan de slag!

Powered by WishList Member - Membership Software