Skip to content

De Kracht van Kwetsbaarheid

Lees in Psychologie Magazine

Lees hier het artikel dat Vivian de Gier schreef over deze driedaagse training voor Psychologie Magazine.

Het liefst zou ik willen dat moed en hoop en authenticiteit je werden geleerd op school. En dat de taal rondom kwetsbaarheid en schaamte voor iedereen logisch en bekend was. Dat mensen elkaar steunen in het maken van dappere keuzes en het stellen van grenzen om goed voor jezelf te zorgen.

Ik word soms zó moedeloos van de invloed van perfectionisme in ons leven. Van het gebrek aan empathie in hoe mensen met elkaar omgaan. De manier waarop mensen elkaar kleinhouden. En het gebrek aan kennis over hoe om te gaan met emoties.

Ik gun je het gevoel dat je lééft. Dat je dapper bent en voor je keuzes uitkomt. Of moedig genoeg om nog even te twijfelen. En dát te delen met je vrienden. Dat je weliswaar bang bent, maar dat de angst niet regeert. Omdat jij weer aan het stuur zit. Dat is wat de combinatie van angst en moed het beste in je boven brengt.

Daarom is er deze 3-daagse intensive. Een bijzondere training met de potentie om je leven te veranderen. Het gaat over zelfbescherming en perfectionisme. Over in de arena van je leven staan. Over zelf-compassie en moed. Geen soft geneuzel, maar stevige wetenschappelijke research als basis. Met praktische oefeningen, creativiteit, veel verbinding met elkaar. Én een heerlijke lunch, in omgeving waar je je gelijk welkom voelt.

Ik beloof je een onvergetelijke training en voor maanden genoeg stof tot nadenken én inspiratie voor nieuwe dagelijkse keuzes.

 

the daring way

Deze driedaagse training is gebaseerd op het werk en onderzoek van Brené Brown. Het gaat over schaamte en kwetsbaarheid, over vertrouwen en verbinding. We kijken naar wat authenticiteit voor jou betekent en hoe je dat elke dag in de praktijk kunt brengen. Zodat je steeds een beetje meer kunt worden wie je bent.

Wil je eerst nog wat meer weten van Brené Brown? Kijk dan naar deze TED-talks.

Herkenbaar, toch? Brené weet de vinger op de zwakke plek te leggen. Eindelijk iemand die benoemt wat velen denken. Maar dat ook in de praktijk brengen. Dat valt niet altijd mee. Zelf zegt Brené daarover:

This is where the lay-people think it is easy. And we know how how hard it is.

Ok. Die training dus. Hoe gaat dat concreet?

Drie dagen lang duiken we met elkaar in het trainingsprogramma van Brené Brown. Het programma bestaat uit 12 onderdelen. In elk onderdeel bekijken we een deel video en doen we praktische oefeningen om jouw authenticiteit verder te ontwikkelen. We maken gebruik van exclusieve filmpjes van Brené Brown en doen oefeningen met het prachtig vormgegeven werkboek dat je na afloop mee naar huis neemt. Geen zweverig gedoe, maar wel hard werken. Met een lach en een traan. Dat ook. Ik leer je de theorie, we delen met elkaar onze eigen verhalen, bespreken de wegwijzers voor authentieker leven en hebben ondertussen heel veel lol.

Dit is wat de training je biedt:

  • Meer authenticiteit en moed in je leven;
  • Het nieuwste trainingsprogramma van Brené Brown volgen;
  • Werken aan je beste zelf in een korte en intensieve periode;
  • De ondersteuning van een kleine groep mensen die net als jij hun authenticiteit willen ontwikkelen;
  • Praktische oefeningen waarmee je ook na de training blijft werken aan je authentieke zelf;

 

Nadat ik twee boeken van Brené heb gelezen, waar ik ontzettend enthousiast over ben, is deze training een hele fijne how-to oefening. Door de manier waarop Brené woorden geeft aan dingen begrijp ik een aantal dingen opeens die ik eerder niet kon ‘vatten’’. Ik heb helder gekregen wat me te doen staat in het stuk waarvoor ik de training kwam doen. Nu nog de weerbarstige praktijk, maar het voelt als een doorgang. – Nelleke Griffioen

De training kent een “down-to-earth” benadering, geeft praktische handvatten en is vooral heel leuk om te doen. – Astrid Bongers

Ik zou de training zeker aan bevelen aan mensen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling. Mensen die vanuit liefde willen leven, die het gevoel hebben dat er meer is dan wat ze nu laten zien. De training geeft hier zoveel inzicht in. – Petra Doets

 

Praktisch:

Voor wie?

Voor professionals, zo tussen de 30 en 60 jaar, die zelf authentieker willen leven en het onderzoek van Brené in hun leven en werk willen toepassen. En voor iedereen die zich aangesproken voelt door deze omschrijving.

Met hoeveel?

Met maximaal 10 deelnemers.

Waar?

In den Haag. Om de Hoek. Kijk maar hier.

Wanneer?

De  van 24-26 juni 2019 is vol. De eerstvolgende training is van 2-4 oktober 2019.

Wat kost het?

€ 897,- inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor zakelijke deelnemers. TIP: veel deelnemers krijgen een deel of het geheel van de training vergoed door hun werkgever. Misschien is dat voor jou ook mogelijk?

Is dat inclusief de materialen?

Ja, dat is inclusief het workbook en een handout met trainingsmateriaal. En verder is er drie keer een lunch en drinken inbegrepen.

Ben ik dan straks ook gecertificeerd facilitator van Brené Brown, net als jij?

Nee, daarvoor moet iedereen altijd eerst naar Texas. En daarna nog verder begeleid worden. In mijn 3-daagse training, gewoon lekker om de hoek, leer je hoe de aanpak van Brené in elkaar zit. En als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer ‘niet-zien’. Dus kun je die inzichten gebruiken in je eigen leven én in je werk. Ga je toch voor certificatie? Kijk dan hier.

Waar kan ik me aanmelden en betalen?

Hieronder kun je je aanmelden. Als particulier kun je hier klikken, dan wijst het zich vanzelf. Voor zakelijke deelnemers, klik hier.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja hoor, dat kan. Dan klik je gewoon hier en kun je in 2 termijnen betalen. Dat wijst zich ook vanzelf. Probeer maar! Deze optie geldt alleen voor particulieren.

 

De 3-daagse heeft mij heel veel gebracht. Inzicht, plezier en punten om mee aan het werk te blijven voor mezelf. En inspiratie voor mijn werk. – Pauline Miedema

Ja, ik wil er bij zijn!

voor zakelijke deelnemers

Ja, ik wil er bij zijn!

voor particulieren

Ja, ik wil er bij zijn!

en ik wil graag in 2 termijnen betalen (alleen voor particulieren)

_DSC5780-2Waarom bij Marjon?

In mijn zoektocht naar manieren om organisaties menselijker te maken en mensen de mogelijkheden en de moed te bieden om zichzelf te laten zien, gaf het onderzoek van Brené Brown mij de taal, de woorden en de tools om mee te werken.

In 2012 vertrok ik naar Texas, als eerste Nederlander, om getraind te worden door Brené en haar team.

Ik ben de eerste en enige Europese Certified Daring Way Facilitator/Case-Consultant  (CDWF-C) en volledig opgeleid door Brené en haar team om de trainingsprogramma’s van Brené te geven. En regelmatig ben ik in Texas voor DW_FlyerSeal1bijscholing, bijvoorbeeld rond het boek Rising Strong, dat in Nederland vertaald wordt met: Sterker dan ooit en Braving the Wilderness, vertaald als Verlangen naar Verbinding. Daarnaast ben ik geregistreerd arbeids- en organisatiepsycholoog bij het NIP en studeerde ik bedrijfswetenschappen en geschiedenis. En vooral ben ik zelf nog elke dag geïnspireerd om het onderzoek van Brené in mijn eigen leven en werk in de praktijk te brengen.

 

Marjon is professioneel, maar vooral heel menselijk en authentiek. Ze heeft een duidelijk programma, maar houdt voldoende ruimte voor eigen inbreng. Gewoon heel goed dus! – Pauline Miedema

 

Fijn hoe je een veilige sfeer weet te creëren met een prettige balans tussen lekker werken met de materie, hier en daar een snotter en ook vrolijkheid. Niet voorgekauwd, maar lekker spontaan. En het was ook gezellig! – Sonja Herpers

 

Wat anderen zeggen over deze training:

‘Ik twijfelde of de training wel van voldoende kwaliteit was, maar er waren zoveel puzzelstukjes die op de juiste plek vallen en duidelijkheid verschaffen in waar ik dagelijks mee te maken heb.’

‘Ik heb een eenvoudige methode geleerd om moeilijke momenten te overwinnen. In korte tijd krijg je een absoluut handige methode aangereikt waarmee je in de dagelijkse praktijk direct aan de slag kan’

‘Ik vond het een flinke investering, maar het was het helemaal waard. Zoveel inspiratie en duidelijke kapstokken, het mooie materiaal en vooral het contact en de gesprekken met de anderen. Het was één groot cadeau aan mijzelf’

‘Van tevoren vroeg ik me af of de training niet te ‘Amerikaans’ zou zijn. Zo’n overdreven en blij programma. Maar ik denk er met genoegen aan terug. Het gaf mij heel nuttige reflectie om mijn eigen handelen en ik vond het heerlijk om drie dagen helemaal alleen met mijzelf (en de groep) bezig te zijn.’

dw_lightquoteimages1

Heb je nog twijfels?

  • Ik ben niet goed in Engels. Kan ik dan wel meedoen?  Geen probleem dat je Engels niet zo goed is. Zelf zoek ik nog regelmatig een woord op in de vertaling. De DVD fragmenten en het workbook zijn in het Engels. Maar de oefeningen en de voertaal in de groep is gewoon in het Nederlands. Met elkaar vinden we woorden voor de Engelstalige termen die we niet direct kunnen vertalen.
  • Ik wil vooral weten hoe ik Brené’s onderzoek kan gebruiken in mijn eigen werk. Is de 3-daagse Intensive daar wel voor geschikt?  Zoals Brené zegt: ‘You cannot do the work, if you didn’t do the work’, ofwel: om haar onderzoek toe te passen, is het nodig zelf ook te ervaren hoe jij je authenticiteit kunt ontwikkelen. Als je anderen wilt helpen hun authenticiteit te ontwikkelen, zul je zelf ook aan de slag moeten. Deze 3-daagse Intensive is dé manier om het onderzoek van Brené echt goed te leren kennen en toe te passen in je eigen leven en in je werk.
  • Ik wil graag werken aan mijn authenticiteit, maar daarover met anderen praten vind ik eigenlijk nogal spannend. Dat ligt niet aan jou. Voor iedereen is het spannend om hun kwetsbaarheid met andere (onbekende) mensen te delen. In de trainingen die ik gedaan heb bij Brené is dit steeds een belangrijk onderdeel geweest. Daaruit heb ik zelf de ervaring opgedaan hoe prettig het werkt. De steun, de tips en de humor die je deelt met elkaar geven je juist het gevoel van verbinding waar we allemaal naar op zoek zijn.

 

 

De kleine lettertjes

Op je inschrijving voor dit programma is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 7 dagen na inschrijving tot uiterlijk 2 weken voor aanvang) zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen. Als je je aanmeldt ontvang je van mij een factuur. Bij annulering ben je 50% van de investering verschuldigd.

Twijfel je nog? Lees dan nog even mijn Niet-Goed-Geld-Terug garantie: Als je op de eerste dag om 12.00 u, na een halve dag in de training niet tevreden bent, lever je al je materialen weer in en krijg je je investering retour. Zonder gedoe!

De 3-daagse is een bijzondere training, zowel voor de deelnemers, maar ook voor mijzelf. Wil jij het ook meemaken? Meld je dan aan. Ik ga graag met je aan de slag!

Powered by WishList Member - Membership Software