Skip to content

Je innerlijke criticus

Heb jij een innerlijke criticus? Zo één die de hele dag commentaar levert op wat je doet of denkt?

Het is vaak best een zeer scherpzinnig en intelligent verhaal. Je criticus weet exact de vinger te leggen op wat je zwaktes zijn.

Zwaktes in je nieuwe plannen – nee, daar heb je onvoldoende middelen voor
Zwaktes in je vaardigheden – eerst nog even wat ervaring opdoen voor je daar aan kunt beginnen
Zwaktes in je zelf – ik weet niet of er wel iemand op jouw ideeën zit te wachten

Die criticus de mond snoeren is dan ook niet eenvoudig. Het is immers niet allemaal onzin wat die stem ons zegt. De helft, of misschien wel meer dan dat, is eigenlijk wel een beetje waar. Dat vinden we zelf eigenlijk ook. Of zijn we dat zelf? Die innerlijke criticus?

Dit zijn de drie dingen die je over je innerlijke criticus moet weten:

1. Iedereen heeft ’em. Ook al denk je soms dat je de enige bent die er last van heeft, dat is dus niet zo.
2. Je criticus gedraagt zich als een peuter. Gewoon niet naar luisteren helpt niet. Want hoe meer je ’em negeert, hoe harder hij roept.
3. Hij (of zij?) heeft niet altijd alleen maar ongelijk. Zit er soms ook wat zinnigs in wat je innerlijke stem te vertellen heeft? Hoe kom je daarachter? En wat doe je daarmee?

Ben je er een er een beetje (of heel veel) klaar mee om die innerlijke criticus zo’n grote plek in je leven te geven? Wil je weten hoe je daar handiger en effectiever mee om kunt gaan, kom dan naar het event De Moed van Imperfectie. Want dan vertelt Lidewij Niezink ons hoe je om kunt gaan met die innerlijke stem. Hoe kun je er naar luisteren zonder de boodschap te ontwijken? Maar ook zonder erdoor overmand te raken? En zónder dat die criticus je leven gaat bepalen?

Lidewij geeft ons praktische handvatten, gebaseerd op haar jarenlange onderzoek. Een unieke kans om van haar kennis en ervaring te profiteren en in 2017 zélf je keuzes te maken. (En dat niet langer af te laten hangen van wat die peuter in je hoofd te roepen staat.)

Zie ik je daar? Kijk hier voor meer informatie én kaartverkoop…

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

drie × 5 =

Powered by WishList Member - Membership Software