Skip to content

Als je echt eerlijk tegen jezelf bent, dan moet je toegeven …
 • Dat je je vaker dan je lief is, je aanpast aan wat anderen van je verwachten.
 • Dat je het lastig vindt om een punt te zetten, als je nog niet tevreden bent over hoe je iets heb gedaan.
 • Dat je jezelf betrapt dat je liever geen vervelende dingen voelt, maar liever afleiding zoekt in een reep chocola, een glas wijn of heel hard werken.
 • Dat je schrikt van het aantal keer dat je wat jij doet of hebt, vergelijkt met dat van anderen.
 • Dat je dagen gevuld zijn to do-lijstjes die afgevinkt moeten worden.
 • Dat je graag met je hoofd wilt weten hoe dingen zitten en zekerheid wilt.
En je bent niet de enige…

…80% van de mensen om je heen heeft hier ook last van.

Zoveel?

Ja…

Maar we praten er weinig over met elkaar.

Want praten over waarin je tekort schiet voelt kwetsbaar.

(En vaak zijn ze ook zo’n gewoonte geworden, dat we ons er niet eens bewust van zijn.)

Maar ze staan één ding in de weg: een leven waarin je voluit leeft, helemaal bent wie je écht wilt zijn.

Misschien ken je het boek ‘’De moed van Imperfectie van Brené Brown.
Misschien heb je het al gelezen.
Of twee keer.
Of drie keer…

Dat gaat exact hierover.

De moed van imperfectie
Over worden wie je écht wilt zijn.

Over voluit leven. Over laten gaan wie je denkt te moeten zijn en leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent.

Wholehearted

Ik hoor van veel mensen om me heen dat ze dit boek enorm inspirerend vinden.
En dat ze zich begrepen voelen door de dingen die Brené schrijft.

Maar ik merk ook dat het juist voor deze mensen moeilijk is om de 10 wegwijzers in de praktijk te brengen.

Dat het enorm lastig is om wholehearted te leven.

Misschien is dat ook herkenbaar voor je….

Nou, dan heb ik goed nieuws voor je.
Naast de trainingsprogramma’s die Brené nu heeft rondom de boeken ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ en ‘Rising Strong’, komt er ook een programma rondom ’De moed van Imperfectie’.

En zoals je misschien hebt gehoord of gelezen, geef ik geen open-inschrijvingsprogramma’s meer aan particulieren, maar alleen als je een groep bij elkaar hebt.

Maar het ‘De Moed van Imperfectíe’-programma geef ik eenmalig in de Berghut in Oostenrijk, in het eerste weekend van oktober.
Op de plek waar ik drie keer eerder met een groep aan de slag was rond het werk van Brené Brown en dat zó bijzonder en onvergetelijk voor me was.

Imperfectieweekend

6-11 oktober 2017
In de Berghut in Oostenrijk

De eerste en laatste keer dat ik dit programma met open inschrijving begeleid.

Na het Imperfectieweekend:
 • Voel je je veel minder alleen in je worstelingen.
 • Weet je welke mechanismen destructief voor je werken en hoe je deze kunt doorbreken.
 • Heb je concrete handvatten om sociale vergelijking, stress, je behoefte aan zekerheid en controle en perfectionisme te herkennen en niet meer je leven te laten bepalen.
 • Heb je stappen gezet op weg naar meer authenticiteit, zinvol werk en creativiteit en weet je hoe je kunt werken aan je eigen geluk.
 • Ben je in staat steeds meer eigen keuzes te maken, die je helpen om te worden die wie je echt wilt zijn.
 • Heb je een groep mensen in je hart gesloten met wie je jouw zorgen en struggles, maar óók je inzichten en blijdschap kunt delen. Een groep met wie je je écht verbonden voelt.
 • Vind je de moed in jezelf en bij de anderen om de stappen te zetten die jou helpen om méér voluit te leven.

Iedereen is anders, dus iedereen zal er wat anders uithalen.

Ik ben dagelijks bezig met het werk van Brené en ik leer er ook nog elke dag van.

Het zal een blijvende oefening zijn. Zoals Brené het zelf zegt in haar boek:

‘Wholehearted leven is geen eenmalige keuze. Het is een proces. Ik zie het als een levenslange reis. (…) Het werk dat besproken wordt in de tien wegwijzers (…) is geen materiaal voor een todolijstje. Het is niet iets wat je doet of bereikt en vervolgens van je lijstje kunt afstrepen. Het is levenswerk. Het is zielenwerk.’

Zo voelt het voor mij ook. Het is mijn eigen reis. En het is jouw eigen reis. Je moet je eigen weg vinden, maar je hoeft het niet alleen te doen. En ik kan je garanderen dat je je na dit weekend veel minder alleen voelt staan in dit proces van zoeken, groeien en ontdekken.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit werk mag doen, om mensen dichterbij zichzelf te brengen.
Dat het werk dat ik doe levens van mensen verandert.

“Ik deel hier zelfs dingen die mijn beste vriendinnen niet weten. Het voelt veiliger mijzelf te laten zien omdat we onbekenden zijn met hetzelfde kwetsbare doel. En nu, na 5 dagen zitten ook jullie in mijn hart.” – Anita

 

Jullie hebben me echt wel de moed gegeven om door te gaan. Ik wil me niet meer verstoppen.” – Heli

 

 

‘Nooit zal ik deze dagen vergeten. Ik ben trots op mijzelf dat ik moedig genoeg was om voor mijzelf te kiezen.’ – Rebecca

 

‘Ik ben me sinds dit weekend meer bewust van mijn waarden en ambitie. Alsof er iets in gang gezet wordt wat je niet meer tegen kunt houden, terwijl je nog niet weet wat precies je koers gaat zijn.’ – Wendy

De Berghut is de perfecte plek om vijf dagen (én nachten) te werken aan wie jij werkelijk wilt zijn. In het pittoreske, doodlopende dal van Rauris, Oostenrijk ligt de Berghut. Dit dal gaat over in de Hohe Tauern en wordt ook wel het ‘gouden dal’ genoemd.

Hier zijn we te gast bij Hans en Nel die een authentiek pension hebben omgetoverd tot een gastvrije en gezellige plek waar je mag komen zoals je bent. Hans en Nel delen hier hun passie voor de bergen met elkaar en met hun gasten. De Berghut is een plek voor verbinding. Persoonlijk en ongedwongen. Waar de gebruiken van een authentieke berghut in een nieuw jasje zijn gestoken.

De producten uit de regio aan het ontbijt, de unieke Berghutsloffen, de kachel in de Stube, het balkon van je privé-slaapkamer in Oostenrijkse stijl met geraniums aan het balkon: Alles aan de Berghut ademt écht, verbinding, inspiratie en ‘come as you are’.

Vanaf 2016 hebben Hans en Nel een nieuwe koers ingeslagen. Je kunt nu als gast niet meer zomaar bij hen terecht. Daarom ben ik heel blij dat we (voor de allerlaatste keer) voor dit Imperfectieweekend in de Berghut terecht kunnen. Want mijn Brené Brown trainingen en de Berghut horen een beetje bij elkaar. In het voorjaar van 2017 hebben we het laatste Krachtweekend in de Berghut gehad. En nu er een nieuw programma komt vind ik het heel bijzonder om dit nog éénmaal in de Berghut te begeleiden. Nog éénmaal een open inschrijving-training voor particulieren voor mij. En nog éénmaal een weekend met de verzorging die je alleen in de Berghut mag verwachten van Hans en Nel.

Heb je dus altijd gedacht: dat wil ik nog een keer meemaken?
Dan is dit je (laatste) kans!

Op deze bijzondere plek in de bergen zijn alle ingrediënten aanwezig om jezelf te zijn en om aan jezelf te werken. Samen met maximaal 9 anderen met dezelfde wens. Dat geeft herkenning, inspiratie én energie. Je wordt in dit weekend volledig verzorgd en ontzorgd, zodat je volledig aandacht voor jezelf kunt hebben. Elke dag staat er een gezond ontbijt voor je klaar en kun je je gezonde lunch klaarmaken. ’s Avonds eten we in de Berghut of bij een restaurant in de buurt. De laatste avond bereiden we gezamenlijk ons diner voor.

Wat gaan we doen?


Elke ochtend doorlopen we een deel van het trainingsprogramma De Moed van Imperfectie. Het gaat over de wegwijzers voor wholehearted leven. Daarbij kijken we naar de theorie, maar dit is ook vooral een DOE-programma. En dus doen we praktische oefeningen om jouw authenticiteit verder te ontwikkelen.

Hoe dat programma er precies uit ziet is nog niet helemaal bekend. Want het wordt op dit moment ontwikkeld in Amerika en komt deze zomer beschikbaar. De trainingsprogramma’s van Brené Brown zijn geen zweverig gedoe, maar wel hard werken. Met een lach en een traan. Dat ook. Ik leer je de theorie, we delen met elkaar onze eigen verhalen, bespreken de wegwijzers voor authentieker leven en hebben ondertussen heel veel lol.

‘s Middags kun je genieten van de prachtige omgeving, we maken een prachtige wandeling door de bergen met Nel als gids.  Of je trekt je terug met een goed boek in een zitzak of de hangmat in de Berghuttuin. Je hebt tijd om te overdenken, te reflecteren en te leven. Samen met anderen, of alleen. En als je graag nog even persoonlijk doorpraat met mij, dan kan dat natuurlijk ook. Ik ben het hele lange weekend beschikbaar.

’s Avonds eten we samen en daarna doen we soms nog een deel van het trainingsprogramma, maken een kampvuur om onze verhalen te delen of kijken we samen in de Stube terug op een intensieve dag.

De hele opzet van dit lange weekend met training, wandelingen, de bijzondere omgeving, maakt dat dit zóveel meer is dan een een training of workshop in Nederland. Juist het buiten-zijn, de tijd om de nieuwe inzichten te laten bezinken, de verbinding met anderen waar écht tijd is om met elkaar in gesprek te zijn en van elkaar te leren. Dat alles leidt tot een impactvolle experience die je de moed geeft om stappen te zetten op jouw weg naar een authentieker leven.

‘Ik vond het een flinke investering, maar het was het helemaal waard. Zoveel inspiratie en duidelijke kapstokken, het mooie materiaal en vooral het contact en de gesprekken met anderen. Het was één groot cadeau aan mijzelf.’

‘Dit weekend zal me er altijd aan herinneren dat, wat voor raars je ook overkomt, je bent niet alleen.’

‘Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat ik naar de Berghut ben gegaan. Ik kan nog geen woorden opschrijven die mijn gevoelens hieromtrent weergeven.’

‘Het krachtweekend zat vol gouden momenten en jullie zitten voor altijd in mijn hart.’

‘Met het lezen van de boeken van Brené Brown is haar gedachtengoed niet tot mij doorgedrongen, maar na het krachtweekend des te meer!’

‘Kun je heimwee hebben naar iets anders dan heim?’

‘Wat dit weekend me heeft opgeleverd is dat ik niet meer bang ben om onvoorwaardelijk te gaan voor wat ik wil en belangrijk vind.’

Praktisch

Hoe groot is de groep?

Max 10 deelnemers

Wat kost dat?

De kosten zijn € 1199,- euro incl BTW per persoon. Dit is wat je daarvoor krijgt:

 • een eigen kamer
 • alle maaltijden, ontbijt, lunchpakketje én diner in de Berghut of in de restaurants waar we eten
 • koffie & thee
 • toeristenbelasting
 • de training The Gifts of Imperfection, gegeven door Europa’s eerste gecertificeerde facilitator, volledig opgeleid door Brené Brown en haar team
 • alle trainingsmaterialen waaronder jouw eigen persoonlijke notebook voor al jouw inzichten en notities.
 • naar behoefte individuele begeleiding
 • begeleiding bij de wandeltochten door de bergen in het Rauriserdal, zodat je de mooiste plekjes van dit ‘gouden dal’ ontdekt.

 Je betaalt alleen je andere drankjes en jouw reis tussen Nederland en Oostenrijk. Kom je als zakelijk deelnemer, dus volg je de training als ontwikkeling van jezelf in je eigen bedrijf, dan betaal je € 1299,- euro, ex BTW.

Clubkorting

Ben je lid van de Club van je Leven? Dan ontvang je een fijne korting van € 75,-. Zo ben je meer dan een jaar gratis lid van de Club! Vermeld je bij de aanmelding dat je lid bent?

En de reis?

Er zijn verschillende mogelijkheden om  naar de Berghut in Oostenrijk te komen:

 • met de auto: carpoolen is vaak mogelijk én gezellig en inspirerend;
 • met het vliegtuig: er zijn verschillende mogelijkheden om met het vliegtuig naar Innsbruck te reizen. Ook München is een optie. Ticketprijzen zijn op dit moment nog laag.
 • met de trein.

Vraag ons even naar reisadvies op maat!

Hoe kan ik me aanmelden?

klik hieronder op de knop en stuur een mailtje om je aan te melden. Je ontvangt snel bericht terug!

Heb je nog vragen?

“Ik heb het boek ‘De moed van Imperfectie’ al gelezen, ik ben naar je event geweest en heb jouw online cursus 10 keer authentieker al gedaan. Is het nuttig om deze training dan nog te doen?”

Ja, de training biedt extra informatie, meer inzicht én nieuwe oefeningen. En bovendien is de meerwaarde van een lang weekend weg in een prachtige omgeving en met een groep gelijkgestemden dat je de moed vindt om écht duurzame verandering te creëren.

 

“Het klinkt heel goed, alleen vind ik het een enorme stap om alleen te gaan met een groep die ik niet ken.”

Dat snap ik heel goed! En je bent niet de enige. Bijna iedereen vindt het spannend om rond deze onderwerpen met onbekenden aan de slag te gaan. En dan ook nog een heel weekend samen op stap! De ervaring van de afgelopen weekenden leert echter dat het ijs snel gebroken is en dat er échte verbinding ontstaat met de anderen in de groep. En daarnaast heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om je eigen tijd en ruimte in te nemen.

 

“Ik ben al bij jouw 3-daagse training The Daring Way over de kracht van kwetsbaarheid geweest. Daarin zijn de 10 wegwijzer ook behandeld. Wat leer ik hier nog meer in het Imperfectieweekend?”

In de eerdere trainingen kwamen de wegwijzers wel voorbij, maar hebben we ze niet uitgebreid behandeld. Dit weekend gaat helemaal over die wegwijzers. Leren én doen. En ook voor mij, is dat na 5 jaar nog steeds een ontdekkingstocht waar ik bijna dagelijks nieuwe dingen in leer die ik in de dagelijkse drukte toe kan passen. En je weet waarschijnlijk als geen ander, hoe moeilijk het soms is om het werk van Brené Brown levend te houden en blijvend toe te passen. Dit weekend gaat je daarbij helpen.

 

“Is dit echt de enige keer dat je deze Imperfectietraining gaat geven?”

Tja, zeg nooit nooit. Garanties zijn er niet. Zo zit het leven nu eenmaal niet in elkaar. Maar ik heb besloten om voorlopig geen open-inschrijving-trainingen voor particulieren meer aan te bieden. En Hans en Nel hebben de keus gemaakt geen weekenden meer te verzorgen in de Berghut. Dus zoals het er nu uitziet lijkt het er niet op dat dit op deze manier nog een keer gaat gebeuren.

 

“Het weekend spreekt me ontzettend aan en ik wil heel graag komen. Maar het bedrag kan ik niet in een keer betalen. Kan ik de betaling spreiden?”

Ja, natuurlijk! Je kunt in drie maandelijkse termijnen betalen.

Heb je nog een andere vraag die hier niet bij staat? Laat het me weten!
Je bent vast niet de enige met die vraag.

Deze nieuwe training geven op deze fijne en mooie plek in Oostenrijk, dat is een droom die uitkomt voor mij, elke keer weer. Ik weet zeker dat het wéér heel bijzonder wordt. Wil jij daar deel van zijn? Meld je dan aan. Ik verheug me op je komst.